Lista statiunilor din Elvetia

Adelboden-Lenk

Km partie:  210.00

Adelboden este un sat alpin tipic, cu zona de ski legata de Lenk, ceea ce permite o zona de ski potrivita pentru toate standardele. Prietenoasa statiune de familie cu 3700 locuitori este inconjurata de peisaje magnifice cu cabane si decoruri montane. Se afla la 15 km de Frutigen si la 39 de Thun.

» mai mult

Arosa

Km partie:  110.00

Statiune cu un climat bland, Arosa este situata pe o terasa insorita la 1830 m altitudine, inconjurata de munti.
Este recomandata schiorilor incepatori si celor de nivel mediu ,datorita partiilor largi si lungi si mai putin potrivita schiorilor avansati care iau schiatul ca pe o provocare.
Arosa ofera 70 km de partii si 15 instalatii de transport pe cablu pentru ski sau snowboarding. Este locul ideal pentru cei carora le place sportul, atmosfera speciala si aventura.

» mai mult

Corvatsch-Furtschellas

Km partie:  350.00

Statiunea de ski Corvatsch / Furtschellas are ceva de oferit fiecaruia; de la Culoz da Furtschellas pana la renumita vale Fex, sau deasupra lacului Oberengadin, veti fi incantati de peisajul care taie respiratia .
De la altitudinea de 3303 m, cel mai inalt punct al acestei zone, se poate observa maretia Alpilor Inferiori.

» mai mult

Crans Montana

Km partie:  140.00

Crans si Montana au fost la inceput 2 sate deasupra vaii Ronului. Statiunea este mai veche de 100 de ani, este faimoasa pentru aerul curat si ofera vedere panoramica de exceptie asupra muntilor, care se intend de la Matterhorn pana la Mont Blanc. Sunt 160 km de partii, imprastiate in toata zona. Sistemele de skilift sunt moderne si bine concepute, cu aproape nicio coada. Pentru skiorii avansati, pistele de World Cup sunt provocatoare.

» mai mult

Davos-Klosters

Km partie:  114.00

Despre aceasta statiune se spune in toata lumea ca este “metropola sporturilor de iarna”
Localizata in regiunea Grissons, langa granita cu Italia si Austria, orasul Davos se intinde intr-o vale intre munti. Pe fiecare parte, acesti munti au fost impartiti in 5 regiuni diferite de ski, unde vizitatorii vor gasi pante exigente si dificile, de la intermediar pana la experti, partii salbatice si lungi, precum si partii pentru incepatori.

» mai mult

Flims-Laax-Falera

Km partie:  220.00

O zona splendida si spatioasa, cu pante inalte si lifturi moderne, situata la doar 90 km. de aeroportul din Zurich. Flims Laax Falera dispune de un impresionant numar de 220 km de partie, cu toate gradele de dificultate (63 km partii usoare, 71 km partii medii si 83 km partii dificile). Statiunea este foarte populata in weekend si a investit in cateva lifturi cu capacitate mare, incluzand o gondola pe 3 etaje din Flims

» mai mult

Gstaad

Km partie:  250.00

Statiunea de schi Gstaad este situata în inima regiunii de schi Gstaad Saanenland din Berner Oberland, în partea de est a Lacului Geneva.
Gheţarul “Gstaad 3000", cunoscut si sub numele de Diablerets, poate fi accesat fie cu elicopterul sau skyride. În ultimii ani, Gstaad s-a transformat într-una dintre destinaţiile de top pentru oaspeţii care vor sa se bucure de o vacanta de iarna de lux.

» mai mult

Jungfrau-Männlichen-Wengen

Km partie:  112.00

Satul Wengen se afla in central zonei de ski Kleine Scheidegg-Männlichen, in regiunea Jungfrau din Elvetia.
Satul istoric se afla pe un raft la 1274 m, mult deasupra vaii Lauterbrunnen. Este plin de hoteluri, cabane de schi şi apartamente de vacanţă şi este destul de ocupat timpul anului, deşi în timpul sezonului de schi de vârf populaţia satului se poate ridica pana la 10.000.

» mai mult

Les 4 Vallees

Km partie:  223.00

Munţi majestuosi, gheţarii , lacuri mici şi mari, cascade, astea toate sunt La Thuile! Iarna sau vara, La Thuile este un amestec de poezie şi natură, încadrată de o vale care a învăţat cum să-si menţină autenticitate de-a lungul timpului.
De la sfârşitul lunii noiembrie până la sfârşitul lunii aprilie La Thuile oferă o gamă extinsă de pârtii de toate dificultatiile, cele mai dificile partii negre potatinge o înclinatiede pana la la 78% pentru schiori avansati. In cazul în care nu este suficienta zapada exista 300 de tunuri de zăpada.

» mai mult

Portes du Soleil (CH)

Km partie:  650.00

Una din cele mai mari zone de ski din lume, Portes du Soleil are mai multe de oferit decat majoritatea domeniilor schiabile.
In 1960, statiunile Les Crosets, Champery, Avoriaz si cateva alte statiuni invecinate au decis sa creeze o zona de ski unica, ce s-a transformat in una din cele mai mari din lume, cu 650 km de piste care unesc 14 sate de pe ambele parti ale granite franco-elvetiene.

» mai mult

Saas Fee

Km partie:  102.00

Denumita si “Perla Alpilor”, statiunea Saas Fee este un sat vechi intr-o superba locatie situata la altitudine mare, inconjurata de 13 varfuri montane, incluzand si cel mai inalt varf din Elvetia, Dom (4545 m), formand un décor unic si dramatic.
La o altitudine de 1800m, cu posibilitate de a face schi până la 3.600 m, Saas Fee este una din statiunile cele mai pline de zăpadă din Alpi, cu peste 140 km de schi.

» mai mult

Samnaun

Km partie:  238.00

Cea mai mare zona a Alpilor de est, care uneste cele doua statiuni ale sporturilor de iarna – Samnaun pe partea Elvetiei si Ischgl pe partea Austriei, are cate ceva de oferit fiecarui fan al zapezii.
Samnaun a deschis in 1995-1996 prima masina supraetajata pe cablu din lume ( de asemenea si cea mai mare la acea vreme, avand posibilitatea de a transporta 180 schiori )
Samnaun este gazda campionatului mondial „Santa Claus” care are loc la inceputul fiecarui sezon de iarna.

» mai mult

St Moritz-Corviglia

Km partie:  350.00

Faimos pentru ambianta sa cosmopolita, este situat in mijlocul superior al lacului Engadine, la 1856 m deasupra nivelului marii.
Atmosfera de „sampanie” este la fel de legendara la St.Moritz cum este si soarele, care straluceste in jur de 322 zile pe an.
Situat la inaltime in Valea Engadine, lacul este un punct de atractie si gazduieste multe activitati unice, cum ar fi curse de cai pe gheata, turneul anual de polo, golf pe gheata si cricket.

» mai mult

Verbier

Km partie:  202.00

Un complex atractiv, modern, construit în stil tradiţional, Verbier este fără îndoială una dintre staţiunile de schi de top din Europa. Satul se află într-o vale însorita cu vederi spectaculoase ale muntilor din jur. Cea mai mare statiune a regiunii de ski "4 Vallées", cu peste 400 km de pârtie, Verbier este gazda unora dintre cele mai provocatoare si mai pline de satisfacţii partii de schi din Alpi. Nicăieri nu există un meniu mai extins de ghetari si culoare pentru schiori avansati şi rideri.

» mai mult

Zermatt

Km partie:  202.00

După decenii in care s-a odihnit pe laurii peisajelor sale extraordinar de frumoase, dominate de Matterhorn, Zermatt a imbunatatit sistemele pe cabluri şi a adus domeniul său schiabil până la standardele exigente pentru a fi una dintre cele 5 statiuni de top ale lumii.
Zermatt este o statiune complet pietonala, exista numai autobuze electrice care fac legatura intre toate statiile principale de lifturi din vale si cateva “titicare” electrice de inchiriat.

» mai mult

Sailing H lung